Kangal Kopekleri Hakkinda Bilgi

Kangal köpeği hakkında misafir ve ziyareçilerimize yazılarımızı sunuyoruz. Kangal köpeği, bana göre Dünya’nın en saf köpek ırkıdır. 2 tane kangal köpeği besleyen biri olarak kısaca bilgiler vermeye çalısıcağım. Son yıllarda ne yazıkki kangal ırkının soyu tükenmek üzere. Ana vatanı Sivas(Kangal ilçesi) olan ırk, zekiliği ve cesurluğuyla ün salmıştır. Türk çoban köpeği, Akbaş kangal, karabaş kangal diye bir kaç gruba ayırmak mümkündür. Sol resimde gördüğünüz ırk Akbaş kangal’dır. Ne yazıkki Türkiye’de Akbaş kangalın su anda yaklaşık sadece 100 tane olduğu tahmin ediliyor. Kangal köpeğinin tarihçesi çok eski yüzyıllara dayanmaktadır. Tamamen saf türk ırkından geldiği bilinmektedir. Yapısı ve görüntüsü ile Aslan’a benzeyen kangal’ın yurt dışına çıkartılması yasaklanmıştır. Ülkemizde ne yazıkki bu tür saf hayvanların kıymeti bilinmiyor. Yeterli olarak ne bir çiftlik, üretim ve geliştirme gibi kurumlar yoktur. Her sene Sivas ilimizde Kangal festivalı altında yarışmalar düzenlenmektedir. Ne yazıkki biz insanlar, Kangal’ı kavga için, bahiş oyunları için kullanıyoruz.

Kangal köpeğinin isterseniz biraz özelliklerinden bahsedelim. Genelde gündüzleri uyurlar. Doğustan genetik bir özellik olan bekçilik içgüdüsü vardır. Saf bir kangal köpeği kesinlikle herşeye havlamaz. Sadece tehlike anında ve acil durumlarda sahibine bilgi vermek amaçlı havlar. Afrika’da koyun sürülerini Arslanlardan korumak için Kangal köpeklerinin kullanıldığını bilmeyenler vardır. Kısacası bu köpekleri anlatmakla bitmez. Özgürlüğü çok düşkündürler. Kangal köpeği beslemeyi düşünen arkadaşlarımız varsa, kesinlikle geniş bir alanda beslemek zorundadırlar. Sıcağı sevmezler. Genelde soğuk iklim kosullarına alıskındırlar. Kangal köpeğinin kurt boğması sahibi açısından gurur vericidir. Biliyorsunuz dağda gezen Kurt son derece yabani ve tehlikelidir. Ama iyi ve saf bir kangal, rahatlıkla kurt’la başedebilir. Kangal köpekleri çok iyi bir koruma ve savunma yeteneğine sahibtir. İyi veya kötü olan kişileri önceden farkedebilir. Beslenme açısında son derece Ekonomiktir. Bir çok ırk sadece et ile beslenirken, Bu nadide ırklar bir çok besinle beslenebilirler. Azda olsa kangal’lar hakkında bilgi vermeye çalıştım. Aslında daha çok yazacak şeyler var. Bu sayfamızdan yakında kendi köpeklerimin resimlerini paylasıcağım. Benim gibi kangal hayranları varsa, Lütfen yorum kısmından duygu ve düşüncelerini yazsınlar. Lütfen Kangal ırkımıza, dünya’nın en saf, en cesur olan köpeklerine sahib çıkalım. Laboratuar ortamında üretilmiş bazı köpeklerle karıstırmayalım!
Kangal köpekleri hakkında daha fazla bilgileri almak için sesli çet odalarımıza bağlanmanız yeterli olacaktır. Kangal ırkı hakkında bilgileri alabilirsiniz, Türkiye’nin ve Avrupa’nın bir çok yerinden katılan kullanıcılar ile görüntülü sohbet edebilirsiniz.

Kangal Kopekleri Besleyen veya Satin Almak isteyen Misafirlerimiz Yorumlar a Dusuncelerinizi Yazabilirsiniz..
Gelen Aramalar : Kangal köpek boğuşları, kangal köpek dövüşleri, kangal köpek fiyatları, kangal köpek özellikleri, kangal köpek resimleri, kangal köpek belgeseli, kangal köpek kavgaları, kangal köpek isimleri, kangal köpeği hakkında bilgi, satılık kangal köpeği, kangal köpeği video, 

1 yorum:

  1. Kangallar dünyanın en sadık köpekleridir. Dışarıdan ne kadar saldırgan gözükselerde aslında birer çocuk gibidirler, kızınca hemen küserler günlerce yemek yemedikleri olur taki gönlünü alıncaya kadar...

    Sizi ve ailenizi korumak için elinden geleni yaparlar... Belki süs köpekleri gibi otur kalk dediğinizde yapmaz ama morelinizin bozuk olduğunu anlayıp şaklabanlık yapmaya başlar :)

    YanıtlaSil